MUZIEK

Wil je je leren uitdrukken in die universele muziektaal? Hou je van het klassieke repertoire of wil je net experimenteren met moderne muziek? In onze kunstacademie kan je zowat alle klassieke instrumenten en zang volgen. Daarnaast kan je bij ons vanaf de 3e graad ook de optie "jazz-pop-rock" en "muziek schrijven" volgen. 

Vanaf 6 jaar kan je starten met muziekinitiatie. Vanaf 8 jaar bestaat onze opleiding uit een combinatie van instrument- of zanglessen, groepsmusiceren en algemene vakken. Theorievakken zoals muzikale en culturele vorming (MCV) geven een goede basis om optimaal een instrument te leren bespelen en samen te musiceren. 

DANS

Tijdens alle danslessen staat dansplezier voorop!

In de initiatielessen voor meisjes en jongens vanaf 6 jaar zal je op een speelse manier kennismaken met dans. Via een creatieve weg vol fantasie ontdek je wat je lichaam allemaal kan.Tijdens deze eerste dansjaren is er ook een kennismaking met klassiek ballet.Vanaf de 3e graad specialiseren we ons in de hedendaagse dans: releasetechniek, grondwerk, ruimtegebruik, expressie... Het is een actieve, energievolle stijl waarbij je jezelf helemaal kan uitleven in afwisselende muziekstijlen. Om de 2 jaar kan je mee stralen op het podium in onze grote dansvoorstelling! 

WOORDKUNST-DRAMA

Wil je in het middelpunt van de belangstelling staan? Geniet je van alleen of samen met anderen een act ineen te steken en dit te brengen voor een enthousiast publiek? Of wil je net je plankenkoorts overwinnen?

Heb je het moeilijk om jouw plekje in te nemen en te tonen/uiten/delen wat er eigenlijk allemaal in jou zit? Zing, dans speel je stiekem voor de spiegel maar klap je dicht zodra er iemand naar jou kijkt? Hou je van avontuur en weet je soms met je energie geen blijf? Of schrijf je stiekem poëzie? Misschien droom je ervan om later acteur of actrice te worden?

Kortom: je wil spelen, jezelf kunnen zijn en je bovenal vrij voelen! Woord is dan echt iets voor jou!

BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN

Wie heel graag tekent, schildert, knutselt en drukt...kan naar de academie komen.

Hier leer je hoe interessant 'fouten' kunnen zijn.

Dromen, onderzoeken, vooruit denken, ideeën overbrengen, beetje concentreren, afwerken en een eigen beoordeling maken... Beeldende en audiovisuele kunst is zo veel meer dan techniek! Het leert je een persoonlijke kijk te hebben, dat problemen meer dan één oplossing kunnen hebben en 'out of the box' te denken.

Elk jaar wordt op het einde van het schooljaar met alle klassen aan een grote, gemeenschappelijke expo gebouwd.