ARTISTIEK PEDAGOGISCH PROJECT

ARCHITECTUUR

Met meer dan 1200 leerlingen en 50 leerkrachten behoort kunstacademie Dil'arte tot de grotere instellingen voor Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) erkent door de Vlaamse Overheid. De gemeente Dilbeek treedt op als inrichtende macht.

ACADEMIEREGLEMENT

EVALUATIECONCEPT

Bijna vijftien jaar na de eerste aanzet tot het project, werd in september 2013 de nieuwe muziekacademie van Dilbeek ingehuldigd.

De academie Dil'Arte werd ontworpen door de Spaanse architect Carlos Arroyo die een wedstrijd won die de Vlaamse bouwmeester voor het project uitschreef. 

Elke academie bepaalt zelf haar visie op evalueren. Deze wordt neergeschreven in het evaluatieconcept en opgenomen in het academieregelement. 

In onze academie wordt elke leerling voor elk vak minstens 2 keer per schooljaar geëvalueerd over zijn brede artistieke ontwikkeling. 

Dit academiereglement regelt de verhouding tussen het schoolbestuur, zijnde het gemeentebestuur van Dilbeek, en de leerlingen/ouders van de kunstacademie Dil'arte met als administratieve zetel Kamerijklaan 50, 1700 Dilbeek.